Niezwykle łatwa i szybka w wykonaniu zupa. Jeśli nie jesteście fanami dyni i nadal się chcecie do tego warzywa przekonać, spróbujcie tej zupy. Niezwykle aksamitna, smaczna i wartościowa pod względem odżywczym. Dynia oprócz małej ilości kalorii zawiera dobry zestaw witamin i składników mineralnych . Ze względu na to, że warzywo jest zupełnie pozbawione sodu, powinny polubić je osoby z nadciśnieniem tętniczym.

Total Time 25 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 500 g (może być mrożona)
  • 1/2 litra bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, szafran

Instructions

  1. Rozmrożoną dynię wrzucić do garnka, zalać bulionem warzywnym i gotować kilka minut, aż dynia będzie miękka.

  2.  Zmiksować , dodać śmietankę, masło orzechowe oraz przyprawy oprócz szafranu. 

  3. Zmiksować, dodać śmietankę, masło orzechowe oraz przyprawy oprócz szafranu. 

Recipe Notes

#obiad #zupakrem #KREATORfitMENU #TaaEla #śmietana #masło #masłoorzechowe #lekkakuchnia #naszybko #gotowane #zupazwarzyw #zupa #dynia #orzechy #bezglutenu