Prawdopodobnie najlepsza i najprostsza tarta z cukrem i owocami: ) Bardzo polecam!

Total Time 45 minutes
Servings 15

Ingredients

  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jaja
  • 4 łyżki cukru brązowego lub zwykłego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 kg malin lub innych owoców (mogą być mrożone)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 kg dowolnych owoców do dekoracji

Instructions

  1. Białka oddzielić od żółtek. 

  2. Do miski włożyć masło, mąkę, 4 łyżki cukru, 3 żółtka, 2 łyżki oleju rzepakowego i całość dokładnie wyrobić. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić pół godziny w lodówce. 

  3. W tym czasie nagrzać piekarnik do 170°C

  4. Formę do pieczenia ciasta ( 33x23) wyłożyć papierem do pieczenia . Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wyłożyć dno i brzegi blachy. Podpiec w piekarniku około 20 minut.

  5. Białka ubić na pianę i dodawać kolejno po łyżce cukru pudru, następnie dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. 

  6. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, dodać maliny i wyłożyć pianę.

  7. Całość zapiec jeszcze około 15 minut.

  8. Gotowe ciasto przestudzić, pokroić i podawać z dowolnymi owocami. 

Recipe Notes

#tarta #ciasto #owoce #deser #prostadieta #pieczenie #maliny #KREATORfitMENU