Total Time 30 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 100 g ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 mała cebula
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 pomidor
  • Sól, pieprz

Instructions

  1. Ryż ugotować.

  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę. 

  3. Tuńczyka wyjąć z puszki i lekko rozdrobnić widelcem. 

  4. Ciecierzycę osączyć z zalewy. 

  5. Ogórki i pomidory pokroić w kostkę. 

  6. Majonez wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem. 

  7. Wszystkie składniki połączyć lub układać warstwami. 

Recipe Notes

#sałatka #bezgotowania #ryż #ciecierzyca #bezglutenu #pomidory #ogórki #tuńczyk #śniadanie #obiad #kolacja #KREATORfitMENU #TaaEla #naszybko